Регистрация

Кашкавалено хлебче с копър и магданоз

Кашкавалено хлебче с копър и магданоз
Трудно   |   Порции 10 броя   |   Видяна: 1136

Домашни пърленки с кашкавал и подправки или пърленки с домашно тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 1/2 ч.л. сол
  • 200 мл кисело мляко с нисък процент или кефир
  • 350 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 с.л. олио
  • още брашно за премесването
  • 200 г кашкавал
  • листата на няколко стръка копър
  • листата на няколко стръка магданоз
  • растителна мазнина за готвене

Начин на приготвяне:

1. Чукнете яйцето в купа, разбийте го с тел, добавете солта и киселото мляко и разбъркайте до хомогенност.

2. В друга купа пресейте брашното и размешайте с бакпулвера. Оформете кладенче и налейте течните съставки в него. Замесете тесто.

3. Това тесто е лепкаво и своенравно. Извадете го от купата, премесете на плота, колкото и трудно да е в началото. После посипете с 1 с.л. олио и продължете да месите. Постепенно тестото ще започне да се държи по-добре. Когато това се случи, разточете на тънка кора с дебелина около сантиметър.

4. Поръсете тгоре рендосания кашкавал и наситнените листа магданоз и копър. После завийте на руло.

5. Рулото нарежете на 10 напречни рулца. Всяко от тях разточете на тънко хлебче.

6. Сгорещете олио в тиган, колкото да намаслява дъното, но не и да го покрива с плътен пласт. Гответе хлебчетата на умерена температура за по 2-3 минути от страна - трябва да хванат апетитна коричка. Вадете и редете едно върху друго, за да запазят топлината си.

7. Поднесете вместо пърленки, можете да сервирате като заместител на хляба или като солени палачинки. Връзва се идеално с бучка сирене или сос от заквасена сметана с чесън и копър.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта