Регистрация

Кашкавалено руло с пилешка кайма

Кашкавалено руло с пилешка кайма
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 912

Руло от кашквал с яйца, напълнено с пилешко месо и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г кашкавал
  • 3 яйца
  • 3 с.л. сметана или кисело мляко
  • 450 г пиклешка кайма
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. олио
  • сол, червен и черен пипер
  • лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Кашкавала рендосайте в купа. Чукнете при него яйцата и добавете сметаната или кисело мляко. Разбъркайте много добре.

2. Застелете голямата тава за фурна с алуминиево фолио и изсипете тази смес отгоре. Разпределете на тънък, но плътен пласт върху фолиото и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.

3. През това време изсипете каймата в друга купа, добавете 1 смляна в чопър на много ситно глава лук. Другата глава лук наситнете и запържете в олиото до покафеняване. Чак след това прибавете към пилешкото с лука. Овкусете със сол и пипер, други подправки по желание и разбъркайте хубаво.

4. Върху топлата кашкавалена платка от фурната разпределете каймата. След това с помощта на фолиото завийте на стегнато руло. Стърчащите части от него завийте в още алуминиево фолио.

5. Получения бонбон върнете във фурната за 20-25 минути на същата температура. След това развийте от фолиото (внимателно да не се изгорите) и върнете да се допече за 5-8 минути.

6. След изваждане охладете леко, за да може да се реже и нарежете на парчета. Много е красиво и вкусно.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта