Регистрация

Кафе по виенски

Кафе по виенски
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2035

Кафе на джезве с мляко и шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. кафе еспресо на прах
  • 3 с.л. захар
  • щипка сол
  • 200 мл вода
  • 200 мл мляко
  • 30 г шоколадови пръчици, шоколадови капки или настърган с ренде шоколад
  • бита сметана или сметана от флакон
  • пръчици канела за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. В джезве сипете кафето, захарта и щипка сол и подгрейте докато усетите аромат. Чак тогава налейте водата и оставете да кипне. Трябва да заври и да се надигне три пъти и чак тогава окончателно отстранете джезвето от котлона.

2. Прецедете кафето, измийте набързо утайката от джезвето и изсипете прецеденото кафе вътре. Залейте с млякото и оставете пак да кипне.

3. Разпределете в чаши, отгоре шприцовайте бита сметана, поръсете с шоколад и боднете пръчица канела по желание.

4. Сервирайте топло с подходящ десерт - бисквити, бонбони, торта.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта