Кафе по виенски
Кафе на джезве с мляко и шоколад.
Необходими продукти:
- 3 с.л. кафе еспресо на прах
- 3 с.л. захар
- щипка сол
- 200 мл вода
- 200 мл мляко
- 30 г шоколадови пръчици, шоколадови капки или настърган с ренде шоколад
- бита сметана или сметана от флакон
- пръчици канела за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. В джезве сипете кафето, захарта и щипка сол и подгрейте докато усетите аромат. Чак тогава налейте водата и оставете да кипне. Трябва да заври и да се надигне три пъти и чак тогава окончателно отстранете джезвето от котлона.
2. Прецедете кафето, измийте набързо утайката от джезвето и изсипете прецеденото кафе вътре. Залейте с млякото и оставете пак да кипне.
3. Разпределете в чаши, отгоре шприцовайте бита сметана, поръсете с шоколад и боднете пръчица канела по желание.
4. Сервирайте топло с подходящ десерт - бисквити, бонбони, торта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ