Регистрация

Карфиол с орехи и лук в буркани

Карфиол с орехи и лук в буркани
Лесно   |   Порции 2-3 буркана   |   Видяна: 303

Туршия от карфиол с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г карфиол
  • 200 г лук
  • 100 г орехи
  • 30 г сол
  • 2 с.л. оцет
  • 2 люти чушлета
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Карфиола разделете на съцветия и измийте. Залейте с вряла вода, кипнете и гответе 4 минути. След това излейте в гевгир и шокирайте под течаща студена.

2. Лука нарежете на колелца, скилидките чесън разполовете, орехите нарежете на парченца, лютите чушлета наситнене. Разпределете в стерилизирани буркани и отгоре подредете карфиолените розички.

3. Смесете 750 мл вода с оцета и солта. Кипнете и залейте съдържанието на бурканите.

4. Фиксирайте капачките отгоре, подредете в тенджера, залейте с вода на 2/3 и кипнете. Ако бурканите са 500 мл, варете 15 минути, ако са от 1 литър - 20 минути.

5. Затворете капачките след махане от огъня.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта