Регистрация

Картофки соте с копър и масълце



Картофки соте с копър и масълце
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4035

Сотирани картофи с копър и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кулинарната влогърка Милена е притеснена за компанията на студената бира в горещите дни, затова предлага една по-вкусна, по-малко мазна и цапаща алтернатива на домашните пържени картофи, а именно картофи соте с аромат на чесън и неустоим вкус. 

Не губим време, а веднага слагаме картофите да се сварят. Докато водата кипне, а след това и зеленчукът се отпусне в нея, имаме време да си приготвим останалата част. Отмерваме си масло и зехтин и нарязваме на ситно копър и скилидки чесън. Ако искате да ви замирише още по-силно, сложете 4 вместо 2 скилидки. След готвенето те не са така натрапчиви и дори имат лека сладост, която се връзва идеално с ястието.

Сварените картофи се шокират под студена вода, за да не парят на пръстите, а после се обелват и нарязват на кубчета. В тиган се сгорещява зехтина, а в него се разтапя маслото. Още преди да е започнало да цвърчи, се добавя чесъна и се готви до леко пожълтяване. После се изсипват картофените кубчета и се овкусяват със сол и червен пипер. Готвят се до получаването на коричка, като се разбъркват внимателно, за да не се разкашкат. На финала добавяме копъра, разбъркваме и пресипваме в съда за сервиране. Сега вече студената бира няма да е самотна.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта