Картофки в бира на фурна
Картофи в светла бира с пипер и чубрица.
Необходими продукти:
- 3 картофа, обелени и нарязани на еднакви по големина пръчици
 - 3 ч.л. сол (или на вкус)
 - 4-5 ч.л. черен пипер
 - 4-5 ч.л. ронена чубрица
 - 3-4с.л. червен пипер
 - Олио
 - 330 мл светла бира
 
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 250 градуса. През това време обелваме и нарязваме картофите и ги слагаме в намазана с малко олио или зехтин тавичка. Поръсваме с подправките и добавяме около 3-4 с.л. олио. Разбъркваме на ръка, така че подправките да се втрият хубаво в картофите, след което наливаме бирата – количеството трябва да е достатъчно само да покрие леко картофите. Оставяме да се пекат за около 20 мин., след което намаляваме фурната на 200 С и печем още 10 мин. или до омекване. Поднасят се горещи, със сирене. Олиото и бирата придават специфичния аромат на тези картофки – ако се добави масло, то коренно ще промени вкуса.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ