Регистрация

Картофи с месо по японски

Картофи с месо по японски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2254

Телешко с картофи в даши бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г телешко филе, тънко нарязано
  • 800 г картофи
  • 200 г лук
  • 10 стръка зелен боб

За бульона:

  • 800 мл даши
  • 3 с.л. саке
  • 5 с.л. захар
  • 3 с.л. мирин
  • 5 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото по дължина (около 3-4 см).

2. Нарежете картофите на 4-6 парчета всеки и ги накиснете в студена вода за 15 мин.

3. Нарежете китайски спагети на по 5 см дължина. Нарежете лука на половинки отгоре до долу и направете филийки от по 0,8 см.

4. Сгорещете олио в тиган и изпържете докато разбърквате телешкото. Прибавете картофите, лука и зеления боб и продължете да пържите, докато разбърквате.

5. Прибавете дашито, сакето и захарта, оставете да заври и отстранете пяната.

6. Прибавете мирина и соевия сос. Варете на среден огън, докато картофите омекнат.

7. Поднесете в купа.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта