Регистрация

Картофи с бекон, тиквички и сметана

Картофи с бекон, тиквички и сметана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6225

Картофено рагу с горчица и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г картофи (по възможност пресни)
  • 2 моркова
  • 1 малка тиквичка (по желание)
  • 2 глави червен лук (или бял)
  • горчица на вкус (всякакъв вид, освен едрозърнеста)
  • 200 мл заквасена сметана (или по-малко, на вкус)
  • няколко резена бекон (по желание)
  • ким
  • сол и пипер
  • къри
  • 1-2 скилидки чесън (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Обелете всички зеленчуци, освен картофите, които трябва да са с кожичката, ако са пресни.

2. Нарежете картофите на кръгчета с дебелина 5 мм. Нарежете на едри парчета лука, а тиквичката и морковите на пръчици.

3. Намажете с малко зехтин съд за печене или голям огнеупорен тиган (но дълбок, тъй като продуктите са много).

4. Разпределете на равномерен слой картофите на дъното.

5. Сложете останалите зеленчуци отгоре (заедно с нарязания чесън и бекона), поръсете с подправки по избор.

6. Смесете горчицата и заквасената сметана с ким, малко сол и пипер и къри.

7. Намажете с тази смес зеленчуците, настържете някакво твърдо сирене отгоре (например пармезан) и сложете в предварително загрята фурна.

8. Гответе до омекване на зеленчуците и докато се образува хрупкава коричка отгоре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ПИЛЕ
  2. калкан
  3. лук
  4. Яйца
  5. 30
  6. АНИ
  7. бамбук
  8. 120
  9. Пре

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта