Регистрация

Печени картофи с кисели краставички и млечен сос

Печени картофи с кисели краставички и млечен сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4623

Картофена гранитура на фурна с мляко и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г картофи
  • 200 г кисели краставички
  • 3 жълтъка
  • 300 мл прясно мляко
  • 60 г масло (1/2 малка бучка)
  • универсална подправка на вкус (пикантина, вегетина или бульон на кубче)
  • 100 г кашкавал по желание (настърган)

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите на 2/3, докато ципата им стане лесна за обелване, но без да са прекалено меки.

2. Обелете ги и ги нарежете на кубчета в удобна за печене тава.

3. Затоплете млякото, така че маслото да се разтвори в него, без да кипи и прибавете в него жълтъците и подправката. Важно е течността да не е прекалено гореща. Разбъркайте хубаво.

4. Нарежете киселите краставички на кубчета или кръгчета и ги прибавете към картофите. Размешайте внимателно.

5. Залейте зеленчуците с млечната смес и печете в средата на предварително загрята фурна до готовност.

6. Пет минути, преди да извадите ястието, го поръсете с настъргания кашкавал.

Насладете се на уникална гарнитура, подходяща за всякакви меса или пък си хапнете ястието като топла основна безмесна манджичка.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта