Регистрация

Картофен пай с червени боровинки и розмарин

Картофен пай с червени боровинки и розмарин
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3088

Пухкави бутерки с картофи, горчица и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 листа готово бутер тесто
  • картофи
  • конфитюр от червени боровинки
  • розмарин
  • моцарела
  • люта английска горчица
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200ºC.

2. Нарежете картофите на филийки с желаната дебелина и ги сварете до готовност.

3. Нарежете бутер тестото на 4 парчета.

4. Намажете с горчица и конфитюр от червени боровинки.

5. Подредете сварените картофи отгоре и овкусете със сол и пипер. Покрийте с моцарела и поръсете с розмарин.

6. Повторете същата процедура, докато изразходвате цялото тесто.

7. Преди да сложите във фурната, намажете най-горния слой с малко конфитюр от червени боровинки и поръсете с още малко розмарин.

8. Печете във фурната до златисто-кафяво.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта