Регистрация

Картофени крокети

Картофени крокети
Средно   |   Порции 5-10   |   Видяна: 4043

Панирани картофени хапки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 ч.ч. сварени картофи
  • 1 ч.ч. царевица
  • 5 с.л. кориандър
  • 3 ч.ч. брашно
  • 1 яйце
  • галета
  • олио
  • сол, пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете картофите в кухненски робот и разбийте на гладко пюре.

2. Овкусете със сол и пипер и добавете царевицата, 1 ч.ч. брашно и нарязан кориандър. Оставете сместа да се охлади.

3. Разбийте яйцето.

4. Пригответе 3 купички - една с 2 ч.ч. брашно, една с яйце и една с галета.

5. Оформете малък цилиндър от картофената смес с ръце и го потопете последователно в брашно, яйце и галета.

6. Изпържете в тиган или на маслена баня за 10-15 мин. на средна температура. Ако пържите в тиган, трябва да обръщате крокетите, за да се изпържат равномерно от всички страни - трябва да са хрупкави отвън и меки отвътре.

7. Поднесете със сос от кетчуп, смесен с шрирача.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта