Регистрация

Картофени крокети с телешко

Картофени крокети с телешко
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1686

Панирани хрупкави кюфтета с кайма и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи картофа, нарязани на кубчета
  • 1 средна глава лук, нарязан
  • 113 г телешка или свинска кайма
  • сол и пипер

За панировката:

  • брашно
  • яйце
  • галета

Начин на приготвяне:

1. Сложете нарязаните на кубчета картофи в тенджерка със студена вода и варете за около 15 мин. до омекване и намачкайте на пюре.

2. Запържете лука с малко мазнина и когато стане полупрозрачен, прибавете каймата, разбъркайте хубаво и оставете до пълна готовност на месото. Когато се сготви, добавете пюрираните картофи, овкусете със сол и пипер и разбъркайте хубаво. Оставете сместа малко да се охлади.

3. Пригответе три чинии - една с брашно, една с разбито яйце и една с галета.

4. Направете формички от картофената смес по желание - сферични, пръчковидни или цилиндрични и ги оваляйте една по една последователно в брашно, яйце и галета.

5. Сгорещете олио в тигана и пържете крокетите само колкото да се сготви панировката, тъй като продуктите вече са готови - само няколко минути до златисто-кафяво. Поднесете с кетчуп или друг предпочитан сос.

* Можете да приготвите сместа за крокетите предварително и да я съхранявате във фризера до 2 месеца преди пържене.

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта