Регистрация

Картофена супа с наденица и сметана

Картофена супа с наденица и сметана
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 921

Сметанова супа с картофи и наденица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г лук (около 2 средни по размер глави)
  • 2 с.л. олио
  • 800 г картофи
  • 300 г наденица
  • 150 г моркови (1-2 моркова)
  • 3 скилидки чесън
  • 2 ч.л. майоран (можете да замените със суха мента, чубрица, мащерка или джоджен)
  • 1,6 л месен бульон (пилешки или телешки)
  • 1 дафинов лист
  • сол и пиппер на вкус
  • 200 мл течна млечна незаквасена готварска сметана

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, наденицата и морковите нарежете на малки кубчета, а картофите обелете, измийте и нарежете на ситно като за мусака.

2. Сгорещете олиото в тенджера, запържете лука за 3 минути на умерен огън, добавете моркова и гответе още 2-3 минути.

3. Вкарайте и наденицата в тенджерата и гответе докато се позапечата. Прибавете картофите и бъркайте 4 минути.

4. Добавете намачкания чесън, дафиновия лист, майорана, сол и пипер и залейте с бульона. Изчакайте да кипне, захлупете с капака и оставете да се готви 15-18 минути.

5. Налейте сметаната, извадете дафинвия лист и изчакайте да кипне. После махнете от огъня и можете да сервирате веднага.

 

Източник: YouTube/Всегда Вксуно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта