Регистрация

Карбонара по колежански

Карбонара по колежански
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3134

Бърза вечеря за много хора.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г спагети
  • 500 г бекон
  • 6 големи жълтъка
  • 1 ч.ч. сметана за разбиване
  • 1 глава пресен чесън
  • пресен пипер на вкус
  • 1-2 с.л. зехтин
  • 1.5-2 ч.ч. настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона на квадрати от по 1,3 см. Счукайте чесъна.

2. В средна купа обединете жълтъците, сметаната, половината сирене и пипера; разбийте до хомогенност.

3. В средна тенджерка загрейте олио и добавете бекона  - гответе докато започне да пуска мазнина. Добавете чесъна и гответе докато започне да покафенява, а беконът е готов. Дръжте на топло.

4. В голяма тенджерка кипнете вода, добавете сол или олио и след това спагетите, като ги разбърквате от време на време, така че да се разделят. Сварете ал денте.

5. Отцедете хубаво. Прехвърлете в голяма купа.

6. Прибавете яйчената смес към бекона и чесъна в същата купа. Разбъркайте бързо, като покриете спагетите, но не разбивайте яйцата.

7. Поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта