Регистрация

Карамелизирани свински гърди



Карамелизирани свински гърди
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1451

Печено свинско с терияки сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.10.2017

Лесни и вкусни свински гърди на грил с азиатски подправки готвят Лора и Стоян, като убеждават зрителите си, че не е задължително хубавото ястие да се приготвя бавно и трудно. Тук се наслаждаме на вкусно и мазно свинско месо, което се овкусява само с три продукта, а след това се запича на брабекю и е готово за сервиране.

По желание можете да използвате и друга част от прасето - рецептата е приложима както за гърди, така и за пържоли, пушен бекон, ребърца. В купа се смесват сос Терияки със сос Шрирача, мед и олио и с тази глазура се намазва месото. Мята се на скара, грил тиган, барбекю или плоча и се готви за кратко. По желание при обръщането му можете отново да натриете с овкусителя.

А докато сочната мръвка се изпича, можете да си направите салатата, която водещите показват - рендосани моркови със зеле, овкусени по азиатски със заливка от соев сос, захар, оризов оцет и олио. По желание поръсете със семена сусам и добавете листенца пресен кориандър, за да се получи автентична азиатска салата от пресни зеленчуци.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта