Регистрация

Карамелизирани картофи

Карамелизирани картофи
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 187

Варени картофи с карамелена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г картофи
  • вода + 1 с.л. сол за варенето
  • 50 г захар
  • 50 мл вода
  • 25 г масло
  • щипка морска сол или листенца магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте и сложете в тенджера. Залейте с вода докато се покрият хубаво, добавете солта и варете до готовност.

2. Извадете картофите от водата и след 10-тина минути, когато не парят на пръстите, обелете и нарежете на едро.

3. В тиган изсипете водата и захарта. Когато се получи светъл карамел, добавете картофените парчета и бъркайте докато се намажат с карамел от всички страни.

4. Добавете маслото и бъркайте докато и то се попие. Прехвърлете картофите в чиния.

5. Поръсете с щипка едра сол или листенца зелена подправка. Поднесете като гарнитура. Деликатната им сладникавост от карамела не може да ги превърне в десерт. Просто разведрява основното по интересен и хитър начин.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта