Регистрация

Карамелено-орехов пай

Карамелено-орехов пай
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 3594

Карамелено-орехов пай

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 неизпечена коричка за пай (22,9 см)
  • 36 отделно опаковани карамелени бонбони, без обвивката
  • 1/4 ч.ч. масло
  • 1/4 ч.ч. мляко
  • 3/4 ч.ч. бяла захар
  • 3 яйца
  • 1/2  ч.л. екстракт от ванилия
  • 1/4  ч.л. сол
  • 1 ч.ч. орехови половинки

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 175ºC. В тенджерка на слаб огън, смесете карамелените бонбони, маслото и млякото. Варете, като разбърквате често, докато се получи гладка смес. Свалете от огъня и заделете. 

2. В голяма купа, смесете захарта, яйцата, ванилията и солта. Постепенно прибавете сместа с разтопения карамел. Прибавете и орехите. Изсипете пълнежа в коричката за пай. 

3 . Печете в предварително загрятата фурна за 45 до 50 мин. или докато тестото стане златисто-кафяво. Оставете да се охлади до втвърдяване на пълнежа.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45-50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта