Регистрация

Карамелени кексчета с топинг

Карамелени кексчета с топинг
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2713

Кексчета в кошнички с деликатна глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 85 г масло
  • 55 г мека кафява захар
  • 1 с.л. петмез
  • 1 голямо яйце
  • 100 г самонабухващо брашно
  • 1 ч.л. канела
  • 2 с.л. мляко

За крема:

  • 115 г мека кафява захар
  • белтъкът на 1 малко яйце
  • 1 с.л. гореща вода
  • щипка винена киселина

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната предварително на 180ºC

2. Разбийте маслото, захарта и петмеза в купа, до получаването на лека пухкава смес

3. Постепенно разбийте вътре яйцето

4. Пресейте брашното и канелата

5. Разбъркайте сместа с лъжица и в същото време добавяйте млякото

6. Изсипете сместа с лъжица в книжни чашки, поставени в тава за печене

7. Печете 15-20 минути и оставете да изстине

За глазурата:

1. Изсипете всички продукти в огнеупорна купа

2. Сложете върху тенджера с кипяща вода

3. С помощта на миксер разбивайте 5/6 мин., докато се получи гъста смес

4. Сипете върху кексчетата

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта