Карамелени кексчета с топинг
Кексчета в кошнички с деликатна глазура.
Необходими продукти:
- 85 г масло
- 55 г мека кафява захар
- 1 с.л. петмез
- 1 голямо яйце
- 100 г самонабухващо брашно
- 1 ч.л. канела
- 2 с.л. мляко
За крема:
- 115 г мека кафява захар
- белтъкът на 1 малко яйце
- 1 с.л. гореща вода
- щипка винена киселина
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната предварително на 180ºC
2. Разбийте маслото, захарта и петмеза в купа, до получаването на лека пухкава смес
3. Постепенно разбийте вътре яйцето
4. Пресейте брашното и канелата
5. Разбъркайте сместа с лъжица и в същото време добавяйте млякото
6. Изсипете сместа с лъжица в книжни чашки, поставени в тава за печене
7. Печете 15-20 минути и оставете да изстине
За глазурата:
1. Изсипете всички продукти в огнеупорна купа
2. Сложете върху тенджера с кипяща вода
3. С помощта на миксер разбивайте 5/6 мин., докато се получи гъста смес
4. Сипете върху кексчетата
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ