Регистрация

Кантучини с лешници

Кантучини с лешници
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 2813

Домашни бишкоти с лешници, ванилия и портокал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 портокал
  • 200 г лешници
  • 400 г брашно
  • 1 малко сол
  • 1/2 пакетче (4 г) сода за хляб
  • 1 пакетче (8 г) ванилова захар
  • 250 г захар
  • 4 яйца
  • 1 жълтък

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете портокала. Настържете кората и изстискайте плода. Нарежете лешниците и ги изпечете без мазнина или олио в тенджерка.

2. Смесете брашното, солта, содата за хляб, ваниловата захар и захарта в купа.

3. Прибавете яйцата, кората от портокала и 1-2 с.л. от изстискания сок малко по малко и омесете тесто. Прибавете лешниците. (По-лесно е, ако първо смесите всичко с пръсти и след това с миксер).

4. Направете 2 рула с диаметър около 6 см и ги сложете в тавичка. Приплескайте и намажете с жълтъка.

5. Печете тестото в сгорещена на 180°C фурна (или 160°C, ако е конвекторна) 15 мин. Извадете и намажете с останалия портокалов сок. Нарежете парченца с дебелина от по около 1 см. Сложете ги в тавичката и печете 8 мин. Извадете ги от фурната, обърнете и печете още 8 мин., докато станат хрупкави.

6. За 30-50 бишкоти.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта