Регистрация

Канелони Болонезе с много кашкавал



Канелони Болонезе с много кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4326

Канелони с плънка от кайма и домати, заливка от доматен сос и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пастата Болонезе е едно от традиционните италиански ястия, достатъчно лесно за направа и достъпно откъм продукти, за да се готви и в българския дом. Разбира се, вместо кашкавал е по-добре да се използва пармезан, както и да се купува прясно направена паста, което за съжаление в България е доста скъпо и трудно за откриване, но все пак ценителите на традицията могат да си доставят всичко необходимо. И докато в годините на прехода познавахме предимно спагети болонезе и макарони болонезе, то днес имаме възможността поне да се насладим на по-голям избор на тестено изделие. Канелоните са вид паста, които представляват големи тестени тръбички или гигантски прави макарони, създадени за пълнене и готвене в сос, който да ги развари.

Каналът foodfactory показва как се правят канелони Болонезе или иначе казано пълнени огромни макарони със запръжка от кайма и домати в доматен сос, запечени под коричка кашкавал. За разлика от голяма част от пастата, канелоните и лазанята се готвят на фурна. Затова и имат особен чар. В днешната рецепта правим модерна паста по класически начин - ето как:

Запържваме лук в касеролка и щом започне да придобива прозрачност, добавяме каймата. Тя се готви до разпадане на трохи, след което се овкусява с подправки. Освен традиционнните сол и пипер, се добавя захар и още подправки на вкус. Риган и босилек се връзват идеално, а любителите на лютата храна могат да добавят и пикантен пипер или чили на прах. Импровизаторите пък биха се спрели на пушен пипер и кориандър. Вие си харесайте или добавете нещо от себе си. След това в запръжката се изсипват домати на кубчета от консерва, а при махането от огъня се добавя и сметана. С тази смес се пълнят канелоните и се подреждат в тава за печене. Някои готвачи предпочитат да кипнат канелоните зе 1 минута във вряла вода и после да ги шокират в ледена. Няма смисъл да го правите, ако готвите с обикновени канелони от българския пазар.

Приготвя се втора доматена запръжка и с нея се заливат тръбичките. После се посипват щедро с кашкавал или друго жълто сирене по желание. Запичат се под фолио, а щом се разгърнат, се добавя още кашкавал, за да има пастата наустоима коричка. Накрая можете да сервирате с наситнен пресен магданоз. Повече за пропорциите и начина на приготвяне - гледайте във видеото:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта