Регистрация

Калцоне с два вида пълнеж

Калцоне с два вида пълнеж
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 3121

Захлупена пица с наденица, гъби, шунка и спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г тесто
  • 1 яйце
  • настърган пармезан (по желание)

За пълнежа от наденички и гъби:

  • 340 г свински или италиански наденички
  • ½ ч сос за пица
  • 1 ч (113 г) моцарела
  • 1 консерва (56 г) гъби, отцедени и нарязани

За пълнежа от шунка и спанак:

  • 1 пакет (250 г) замразен и нарязан на кубчета спанак
  • 1 ч.ч. (150 г) фино нарязана на кубчета шунка
  • 1 ч.ч. (153 г) настъргано швейцарско сирене
  • 2 ч.л. нарязан на тънки филийки зелен лук

Начин на приготвяне:

1. Разточете тестото на правоъгълник с размери 40 х 25 см и нарежете 6 квадрата от по 15 см.

2. Разпределете желаната плънка в квадратите и намажете краищата с вода.

3. Слепете противоположните краища и притиснете с вилица, за да се слепят.

4. Сложете в намаслена тавичка за печене.

5. Набодете повърхността с вилица.

6. Смесете яйцето с 1 ч.л. вода и намажете калцонетата.

7. По желание поръсете с пармезан.

8. Печете на 220°С за 8 – 10 мин.

9. Оставете да престои за 5 мин. преди сервиране.

На пълнежа от наденички и гъби:

1. Запържете в тиган наденичките до покафеняване и отцедете излишната мазнина.

2. Прибавете соса за пица в тигана, настърганата моцарела и гъбите. Разбъркайте и гответе няколко минути.

На пълнежа от шунка и спанак:

1. Сварете спанака според упътването на опаковката и го отцедете хубаво.

2. Смесете в купа спанака, шунката, сиренето и 2 стръка зелен лук.

3. Разбъркайте хубаво.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта