Регистрация

Как се яде супа по етикет



Как се яде супа по етикет
  |   Порции   |   Видяна: 1198

Правилно ядене на супа в елегантна обстановка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Яденето на супа понякога предизвиква представата за сърбане, духане на храната, тропане с лъжици и въобще - столова атмосфера, която не си подхожда с приятна вечеря с гости или още повече - с по-изискано събиране и делова среща. Но супи човечеството хапва от край време, пък и това е полезна храна, която може да бъде особено вкусна. Тук на помощ идва приетият етикет за ядене на супа, който учи как да хапнете полутечното предястие без да се изложите.

Намерете правилната лъжица от сервираните прибори. Щом е ред на супата, очаква се тя да е най-външната вдясно. След това движете лъжицата от средата към противоположния край на чинията, забърсвайки възможни капки в ръба. После сръбнете супата от страната на лъжицата към вас - не от най-острата част.

От видеото по-горе ще научите още каква трябва да е позицията на тялото, къде се намират ръцете по време на хранене и как се оставя лъжицата, ако ще отпивате от чашата си или планирате да разговаряте преди да продължите храненето. А ако искате допълнителна информация за хранене със супа по етикет - вижте подробно описание ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта