Регистрация

Кайма с грах

Кайма с грах
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 7201

Месо със зеленчуци по индийски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зеленчуково олио (без зехтин)
  • 2 ч.ч. фино нарязан лук (или 1 голяма глава лук)
  • 1 ч.л. синапено семе (черно или жълто)
  • 4 скилидки чесън, счукан
  • 2,5 см парче джинджифил, счукан
  • 1 чили по избор, наситнено
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч.л. кориандър на прах
  • 1 ч.л. кимион на прах
  • 1/4 ч.л. смляна канела
  • 500 г кайма (пилешка, пуешка, телешка)
  • 1 ч.ч. замразена зелена грах
  • 1 консерва нарязани домати
  • 1/2 ч.л. гарам масала
  • 1/2 ч.л. червен пипер (пушен, лют или сладък)

Начин на приготвяне:

1. Запържете лука в олио до покафеняване.

2. Прибавете синапеното семе, чесъна, джинджифила, чилито, дафиновите листа и разбърквайте непрекъснато, докато синапеното семе започне да пука.

3. Прибавете кориандъра, кимиона и канелата и разбъркайте бързо за около 15 сек.

4. Прибавете доматите със сока и варете 10 - 15 мин. до сгъстяване.

5. Прибавете граха и каймата и разбъркайте, докато се смесят всички продукти. След това прибавете 2 ч.ч. вода и гответе на слаб огън, непокрито, докато сосът се редуцира наполовина.

6. Прибавете гарам масалата и червения пипер, както и сол на вкус.

7. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта