Регистрация

Кайма с воден кестен

Кайма с воден кестен
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2195

Кайма със зеленчуци, легнала на айсберг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 салати айсберг, накъсани на цели листа
  • 500 г свинска или телешка кайма
  • 2 малки моркова, настъргани
  • 1 консерва воден кестен, нарязан на кубчета
  • 2 големи скилидки чесън, нарязан фино
  • 1/2 връзка зелен лук, нарязан на колелца, перата отделно от бялата част
  • 3 с.л. сос от стриди
  • 3 с.л. сладък соев сос
  • сусамово олио
  • сол и пипер за овкусяване

Начин на приготвяне:

1. В голям тиган запържете на силен огън бялата част на лука, заедно с чесъна в малко фъстъчено олио и щипка сол за няколко минути.

2. Добавете каймата и запържете до покафеняване.

3. Сложете настърганите моркови, водния кестен, соса от стриди, соевия сос и сусамовото олио. Разбъркайте и оставете да къкри няколко минути докато се посгъсти.

4. Овкусете, ако е необходимо и добавете зелените пера на лука.

5. В чиния за сервиране сложете лист салата айсберг, така че да се може да сипете от готовия сос като в купичка. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта