Регистрация

Кайзершмарн - императорски палачинки



Кайзершмарн - императорски палачинки
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2041

Палачинкова закуска в стил палачинки по императорски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кайзершмарн е автрийски сладкиш от палачинки, създаден по поръчка на император Кайзер Франц, който много обичал палачинки. Когато опитал този вариант на карамелизирани палачинки (всъщност неуспешен опит на готвача му да го зарадва), останал във възторг. Ястието представлява накъсана дебела палачинка с карамел, която се сервира с пудра захар или заливка от плодово сладко. А как се прави, припомнят от канала Dazzle Spoon.

Първо се разделят в два отделни съда белтъците и жълтъците на яйцата. Следва да се разбият хубаво жълтъците с по щипка сол и захар. После се добавя млякото и брашното и се разбива. Оставя се да почине за 30 минути. През това време белтъците се бият на гъста пяна с ванилова захар. След "почивката" белтъчната пяна се добавя при жълтъците и се разбърква внимателно.

В намазан с масло тиган се пече много дебела палачинка. След като се обърне и посготви и от втората страна, се порсва със захар и се накъсва. След това се прехвърля в чиния и се сервира с добавки по желание. Точните пропорции на продуктите - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта