Регистрация

Казан Диби - турски млечен десерт



Казан Диби - турски млечен десерт
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1984

Млечни рулца с карамелен вкус и ванилов аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 29.05.2017

Казан Диби в превод означава "загори тенджера". Това е името на емблематичен турски сладкиш от мляко и животинска сметана, който представят Лора и Стоян. Начинът на приготвяне е доста нетрадиционен, а видът лъже, че за десерт е сервирано сладко руло. При отхапване обаче ясно лични, че вътре няма брашно, а пободието на блат е постигнато от запечения млечен крем.

За целта смесваме млякото със сметана и захар и добавяме лъжица оризово брашно, за да може кремът да се стегне. После прехвърляме в намаслена тавичка, готвим докато захарта се превърне в карамелен сос и загори, а след това прибираме в хладилник. От загорялото на пръв поглед ястие се изрязват рулца и се навиват. Следва да се поръсят с канела и пудра захар и да бъдат сервирани. Стоян Сейменски показва декорация с горелка за ентусиастите.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта