Регистрация

Италианска бобена супа със спанак



Италианска бобена супа със спанак
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1415

Супа с бял боб и паста орзо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.03.2018

Постна бобена супа по италиански правят Лора и Стоян като комбинират в чорбата два въглехидрата - боб и паста, както правят кулинарите на Ботуша. Получава се постно, но силно засищащо ястие, в което зрънцата боб и орзо си партнират със запръжка от пресен лук и добавка от спанак.

Първо бял боб се накисва във вода за една нощ. След това водата се излива, зърната се измиват и боба се прехвърля в тенджера. Добавя се вода, кипва се и пак се излива. След това вече се налива голямо количество вода, добавя се лук и дафинов лист и зрънцата се варят до готовност.

А докато се готвят, си нарязваме пресен лук, наситняваме чесън, розмарин и сушени домати в зехтин от буркан. Запържваме ги в сгорещена мазнина, добавяме брашно и пържим до покафеняване. След това заливаме с боба и бульона от варенето, добавяме паста орзо, сол и пипер на вкус и оставяме да ври докато пастата се сготви. На финала овкусяваме с малко лимонов сок и вкарваме в ястието и последния продукт - нарязан пресен спанак. Готви се още 2 минути и е готово за сервиране.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта