Испански скариди
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3512
Скариди с масло и вермут.
Необходими продукти:
- 340 г скариди, обелени и почистени от жилите
- ½ ч.ч. зехтин
- фина морска сол и прясно счукан черен пипер на вкус
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 1 с.л. пресен риган, фино нарязан
- 1 бучка масло
- 2 чили чушлета, косо нарязани
- 5 скилидки чесън, фино нарязан
- 1 с.л. италиански магданоз, нарязан
- 3 с.л. вермут
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте скаридите в ¼ ч олио, червен пипер, риган, сол и пипер за поне 30 мин.
2. Сгорещете тиганче с дебели стени и го поръсете с ¼ ч.ч. зехтин. Сложете и бучката масло. Когато се сгорещят, сложете чилитата и оставете да попият мазнината.
3. Прибавете скаридите и чесъна и сотирайте докато се сготвят.
4. Прибавете вермута и магданоза и свалете от огъня. Продължете да разбърквате още минута и прехвърлете всичко в чиния.
5. Поднесете с препечен хляб.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ