Регистрация

Испански скариди

Испански скариди
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3512

Скариди с масло и вермут.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 340 г скариди, обелени и почистени от жилите
  • ½ ч.ч. зехтин
  • фина морска сол и прясно счукан черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 с.л. пресен риган, фино нарязан
  • 1 бучка масло
  • 2 чили чушлета, косо нарязани
  • 5 скилидки чесън, фино нарязан
  • 1 с.л. италиански магданоз, нарязан
  • 3 с.л. вермут

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте скаридите в ¼ ч олио, червен пипер, риган, сол и пипер за поне 30 мин.

2. Сгорещете тиганче с дебели стени и го поръсете с ¼ ч.ч. зехтин. Сложете и бучката масло. Когато се сгорещят, сложете чилитата и оставете да попият мазнината.

3. Прибавете скаридите и чесъна и сотирайте докато се сготвят.

4. Прибавете вермута и магданоза и свалете от огъня. Продължете да разбърквате още минута и прехвърлете всичко в чиния.

5. Поднесете с препечен хляб.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта