Регистрация

Испанска боб чорба с мръвки



Испанска боб чорба с мръвки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1918

Испанска фабада с боб и кървавица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.02.2017

Готвим боб с много месо и пикантна чорба по испански. За целта се спираме на едрите зърна на белия фасул, познат още като маслен боб. Първоначално го правим типично по български като го накисваме, за да се отпусне и развари по-лесно, а после изхвърляме първата вода. След това вече идва кулинарната атракция, защото към него освен традиционните лук и чесън добавяме парчета шунка и чоризо. Подлютяваме с червен пипер, капваме малко зехтин и оставяме за 2:30 часа да оври всичко заедно. Малко преди да махнем от огъня добавяме и късчета кървавица. Ето една вълча бобена чорба.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта