Регистрация

Индонезийска супа с кюфтенца и пържени дъмплинги

Индонезийска супа с кюфтенца и пържени дъмплинги
Трудно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 2763

Люта супа с телешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За каймата:

  • 150 г царевично нишесте
  • 500 г телешко месо
  • 1/2 ч.л. добавка за кайма на прах, за по-добро слепване
  • сол
  • пипер
  • чесън, пресен (нарязан) или чесън на прах
  • 200 г натрошен лед

За бульона:

  • телешки ребра (кости), за бульон
  • 1 глава чесън
  • сол на вкус
  • 1/4 ч.ч. светъл соев сос (или обикновен)
  • 1 с.л. черен пипер
  • 6 ч.ч. вода

За пържените дъмплинги:

  • 1 ч.ч. универсално брашно
  • 1 с.л. масло
  • 1 голямо яйце
  • вода
  • 1 ч.л. сол
  • олио за пържене

За гарнитура:

  • бейби бок чой, бланширан
  • оризови спагети, бланширани до омекване
  • стрък целина
  • пържен шалот
  • индонезийски сладък соев сос
  • чили сос
  • дестилиран оцет
  • пържени дъмплинги
  • 1 ч.л. пипер
  • 1 ч.л. лук на прах

Начин на приготвяне:

1. Смелете в кухненски робот нетлъстото телешко месо, заедно с натрошеното кубче лед, като пуснете машината 2-3 пъти.

2. Сложете така получената лепкава кайма в купа с останалите съставки за каймата и смесете всичко.

3. Оформете кюфтенца с помощта на 2 ч.л.

4. Кипнете вода, пуснете кюфтенцата във врящата вода и варете докато изплуват на повърхността.

На бульона:

1. Кипнете подсолена вода.

2. Сложете ребрата и останалите продукти за бульона.

3. Оставете да ври на слаб огън до готовност.

На пържените дъмплинги:

1. Смесете продуктите до получаването на тесто.

2. Разточете го и изрежете квадрати.

3. Изпържете така получените дъмплинги до готовност.

На супата с кюфтенца:

1. Сложете кюфтенцата в купа с готовия бульон и поднесете горещ, заедно с дъмплингите и предпочитаната гарнитура.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта