Регистрация

Инволтини с патладжани и моцарела

Инволтини с патладжани и моцарела
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3091

Патладжанени рулца със сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 патладжана, нарязани по дължина на ивици с дебелина 0,5 см.
  • 1 малка глава лук, нарязана на кубчета
  • 1 скилидка чесън, накълцана
  • 4 малки домата, нарязани на кубчета
  • 1 ч.л. риган
  • 1,5 с.л. олио
  • 100 г моцарела
  • шепа шамфъстък
  • шепа маслини
  • 1 консерва аншоа
  • черен пипер
  • 200 г макарони пенне, фузили или друга паста по избор

Начин на приготвяне:

1. Намажете ивиците патладжан с олио и ги запечете на скара, докато придобият златистокафяв цвят и от двете страни. Махнете ги от скарата.

2. Нагрейте останалото олио в тиган, добавете чесъна и лука, пържете 2 мин. Добавете доматите и пържете още 5 мин.

3. Поръсете с риган и черен пипер.

4. Сварете макароните според указанията на опаковката. Изцедете ги от водата и ги оставете да изстинат.

5. Сложете макароните в огнеупорен съд.

6. Залейте ги с доматения сос.

7. Сложете парче аншоа и малко моцарела в единия край на един резен патладжан и го навийте.

8. Повторете същата процедура и с останалите резени патладжан.

9. Сложете ги върху доматения сос.

10. Поръсете с останалата моцарела, с маслини и шамфъстък.

11. Печете няколко минути във фурна на 160°С, докато моцарелата се разтопи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта