Регистрация

Изтрезвителна супа с остатъците от купона



Изтрезвителна супа с остатъците от купона
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1081

Крем супа с праз лук, сирена и саламчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Супа в стил "да изчистим хладилника" прави Ути Бъчваров, като залага на рецепта за изтрезняване, направена с остатъците от снощния главозамайващ купон. Ястието се приготвя лесно и се сервира с екстри, според зависи какво има в хладилника или е забравено на трапезата от предишната вечер.

В тенджера се разтапя масло в растителна мазнина. Добавя се чесън, лук и праз лук и след като се позадуши, се налива бульон - месен или зеленчуков - все тази. Когато луците омекнат добре, се прибавя грах от консерва и след 8-10-минутно къкрене, всичко се пюрира заедно. Подправя се със сол, пипер, лют пипер и чубрица по желание и се пуска бучка крема сирене, която да сгъсти супата и да ѝ придаде уникалност на вкуса и текстурата.

Тази чорба се сервира с екстри. Останалите саламчета от снощи се запичат за 8-10 минути в силно загрята фурна, за да се превърнат на чипс. В блендера се смилат заедно всякакви останали сирена - синьо, бяло, жълто... С тях се намазва арабска питка или друг хляб и също се запича. Накрая има великолепно ястие, мехлем за болящата глава.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта