Регистрация

Зимна реколта - зеленчуци с масло и аншоа

Зимна реколта - зеленчуци с масло и аншоа
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2890

Зимни зеленчуци на пара с ароматни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • разнообразни зимни зеленчуци

За солта с жасмин:

  • сушен жасминов чай
  • морска сол с добро качество

За майонезата с подправки:

  • готова майонеза
  • смляна куркума
  • смлян кимион
  • пушен червен пипер
  • много лют червен пипер

За черното масло:

  • масло
  • каперси
  • аншоа (филе)
  • семена черен сусам
  • черен пипер
  • сладък соев сос
  • лимонов сок

Начин на приготвяне:

На солта с жасмин:

1 Счукайте малко листа и цветчета жасминов чай в саханче. След това прибавете минерална сол с много хубаво качество и счукайте в саханчето.

На майонезата с подправки:

1. Смесете 2 с.л. готова майонеза с много хубаво качество с 1/2 ч.л. куркума и по около 1/4 ч.л. много лют червен пипер, смлян кимион и пушен червен пипер. Заделете за поне 1/2 час , за да се усвоят ароматите и цветовете.

На черното масло: препечете малко семена черен сусам в сух тиган докато си пуснат аромата. Прибавете 2/3 от семената сусам в кухненски робот (запазете останалите за поднасяне) и прибавете размекнатото масло, аншоата на вкус, каперсите, соевия сос и малко чесън, лимонов сок и много прясно смлян черен пипер. Блендирайте до хомогенност.

След това пригответе зеленчуците:

1. Всякакви зимни зеленчуци са подходящи. За тази рецепта са използвани следните (подредени според времето за готвене): пресни картофи, сладки картофи, земна ябълка, (около 12 мин.) бейби царевица, пащърнак, бейби морков, бейби зеле (подобно на брюкселско зеле), карфиол (бял и лилав), броколи, карфиол романеско (всички около 5 мин.), корен от репей, репичка, червена цикория и снежен грах (1-2 мин.). За украса ядки от гинко.

2. Измийте хубаво всички зеленчуци, но не ги белете. Ако използвате пресни ядки от гинко, трябва да ги приготвите като ги извадите от черупките. Сложете ядките в купа, залейте ги с кипяща вода и оставете за 10 мин., докато се обели кожичката отвътре. Обелете ядките и след това оставете да къкрят в още вода за 20-30 мин. до готовност.

3. Нарежете всички зеленчуци на желаната големина и ги подредете според времето за готвене. Сложете ги в уред за варене на пара и извадете, когато са сварени, но не съвсем омекнали.

4. Докато зеленчуците се готвят, пригответе останалите продукти за сервиране. Когато зеленчуците се запарят, ги подредете в уреда за варене на пара по подходящ за представяне начин и ги сложете направо на масата. Запарените зеленчуци изстиват много бързо, затова може да им подложите нещо, което да ги поддържа топли. Например съд с гореща вода. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта