Регистрация

Зимна пилешка супа

Зимна пилешка супа
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1278

Супа с пилешко, сухи чушки, грах, домати и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • около 400 г пилешко месо
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 1 морков
  • 1 малка консерва грах
  • 1-2 домата
  • 4 сухи чушки
  • 800 мл вода
  • сол и пипер на вкус
  • пресен магданоз
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. оцет

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на малки хапчици, а лука и моркова - наситнете. Сгорещете в тиган мазнината и запържете пилешките мръвки колкото да се запечатат. Прехвърлете ги в тенджера, залейте с водата и оставете да къкрят.

2. В същия тиган изсипете лука. При нужда добавете още малко мазнина. Гответе докато стане прозрачен, после добавете и моркова. Гответе докато хване лека коричка. Темперирайте съдържанието на тигана с 1 черпак от течността на супата и после излейте в тенджерата. Оставете да се готви.

3. Сухите чушки натрошете и добавете в супата.

4. Доматите обелете и рендосайте на едро ренде, а грахта отцедете от течността на консервата. Когато месото се е разварило (около 20 минути след кипването), добавете грахта и доматите. Овкусете със сол и пипер и оставете да къкри още 2-3 минути.

5. През това време разбийте яйцето в купа, добавете оцета и червения пипер. Сипете 1 черпак от бульона и после на тънка струйка застройте супата. След 1 минута махнете от огъня.

6. Добавете наситнен пресен магданоз и още подправки на вкус.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. a>
  2. 800
  3. 64
  4. чипс
  5. сос за
  6. Иван
  7. Мил
  8. 600
  9. енерги

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта