Регистрация

Зимен ордьовър Пингвин с риба и маслини

Зимен ордьовър Пингвин с риба и маслини
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3454

Предястие за студените дни с майонеза, риба, яйца и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 грама сварен ориз
  • 150 грама кашкавал
  • 5 варени яйца
  • 150 грама филе от риба в собствен сос или пушена риба
  • маслини на вкус
  • моркови (сурови или варени за украса)

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте рибата, ако е в собствен сос, ако не е - нарежете я на малки кубчета и сложете на дъното на чиния. Покрийте с част майонеза.

2. Отгоре сипете ориза, осолете го по желание и сложете майонеза.

3. На трети ред рендосайте варените яйчени жълтъци и намажете отгоре с майонеза.

4. Следва рендосания на едро ренде кашкавал и върху него отново майонеза. Този път обгърнете с майонеза целия ордьовър.

5. Накрая рендосайте равномерно белтъците от сварените яйца така, че салатата да изглежда като с пухчета.

6. Ако желаете да направите украсата от снимката, използвайте разполовени черни маслини без костилка и парченца от морков за клюн и крачета. Можете да импровизирате и с друга декорация според случая и фантазията си.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта