Регистрация

Зеленчукови пролетни рулца със скариди и сос Хойсин

Зеленчукови пролетни рулца със скариди и сос Хойсин
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2988

Месо и зеленчуци пълнят китайско рулце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г настъргани зеле и моркови
  • 250 г сварени скариди, обелени, изчистени от вената и нарязани
  • 2 с.л. смлян джинджифил
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • 2 с.л. сос „Хойсин”
  • 2 ч.л. лют сос
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. растително масло
  • сол, на вкус
  • опаковки за пролетни рулца
  • растително масло

Начин на приготвяне:

1. Загрейте сусамовото олио, зеленчуковото олио и чесъна на средно силен огън. Прибавете зелето и морковите, джинджифила, соса „Хойсин” и лютия сос. Разбъркайте добре.

2. Когато зелето се посготви, т.е. след около 2-3 минути, прибавете сварените скариди и разбъркайте. Овкусете със сол (по желание).

3. Сложете една опаковка за пролетни рулца върху плота с ъгъла нагоре, така че да изглежда като ромб. Сложете в долната част около 1 ½ с. л.от пълнежа.

4. Завийте десния и левия ъгъл навътре и после завийте отгоре надолу. Внимателно затворете пролетното рулце, така че да не се разопакова.

5. Намажете завитите рулца леко с олио и ги изпечете на 180 С до златисто – около 25-30 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта