Регистрация

Зеленчукова фокача

Зеленчукова фокача
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 3024

Докача с домати, спанак, карофи и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 л топла вода
  • 15 г суха мая
  • 1 кг брашно
  • 1 ч.л. сол
  • зеленчуци (спанак, картофи и лук), едро нарязани на кубчета
  • настъргано сирене пекорино (или кашкавал)
  • зехтин
  • доматен сос за пица

Начин на приготвяне:

1. Сложете брашното върху работната повърхност и оформете кладенче в средата. Прибавете водата, в която сте разтворили предварително солта и маята. Оформете тесто и го направете на топка.

2. Покрийте топката тесто в кърпа и оставете за 45 мин. докато удвои обема си.

3. Разделете на две и разточете в 2 тавички за печене, намазани с малко олио.

4. Разпределете половината зеленчуци върху едния край на тестотои поръсете с олио. Захлупете с другия край на тестото и притиснете хубаво с ръка, за да се слепят ръбчетата.

5. Намажете с половината доматен сос, прибавете сиренето и поръсете със зехтин. Сложете по същия начин останалите продукти върху другата фокача.

6. Печете на 200°C за около 30-45 мин.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта