Регистрация

Зеленчукова супа с пелмени или равиоли

Зеленчукова супа с пелмени или равиоли
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1278

Супа с пелмени и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 300 г лук - 2 големи или 3 по-малки глави
  • 6 скилидки чесън
  • 200 г моркови
  • 300 г сладки чушки
  • 400 г домати
  • 1 с.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • 2 дафинови листа
  • 2 литра месен или зеленчуков бульон
  • 1 люто чушле
  • 450 г готови пелмени или равиоли с месна плънка или друг пълнеж по избор
  • 1 стрък пресен лук
  • листата на няколко стръка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, чесъна нарежете на тънки шайби, доматите, чушките и морковите - на малки кубчета.

2. Сгорещете олиото в тенджера на умерен огън и запържете лука за 4 минути като намалите температурата на слаба. Добавете чесъна и гответе и бъркайте още минута.

3. Добавете морковите и чушките, размешайте добре и оставете да се затоплят за 1-2 минути.

4. Прибавете доматите, размешайте и сложете капак за 5 минути.

5. Овкусете със сол, пипер, кориандър, залейте с бульона и пуснете дафиновите листа. Разбъркайте, изчакайте да кипне на слаб към умерен огън и сложете капака. Оставете да ври 10 минути.

6. Извадете дафиновите листа, добавете пелмените и нарязаното на шайби люто чушле, изчакайте да кипне и оставете под капак на умерен огън за 7 минути.

7. Добавете нарязания косо пресен лук и наситнените листа магданоз. Разбъркайте и след минутка махнете от огъня.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта