Регистрация

Зеленчукова супа с патладжани



Зеленчукова супа с патладжани
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1607

Крем супа от печени зеленчуци, поднесена с крутони и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.07.2018

Супа в стил кьопоолу готвят Лора и Стоян, за да покажат как можем да впрегнем традиционните зеленчуци за разядка в направата на ароматна пюрирана супа, която по желание можете да сготвите в постен вариант или да гарнирате с животинска сметана и овче или друг вид сирене.

Започва се с патладжаните, защото изискват най-много време. Първо се нарязват на едро, посоляват се и се оставят за 20 минути да си пуснат горчивината. После се подсушават и се прехвърлят в тава. Покапват се със зехтин и се запичат на фурна за 30-40 минути. А докато се обезгорчават, в друга тава се нарязват зелени и червени чушки, домати, лук и чесън. Патладжаните трябва да се пекат отделно от останалите продукти. Другите зеленчуци се покапват със зехтин, посоляват се и се поръсват с мащерка. Влизат във фурната заедно с патладжаните или 5-10 минути след тях, за да може всички да излязат по едно и също време.

Изпечените зеленчуци се прехвърлят заедно в тенджера. Пюрират се, налива се зеленчуков бульон и се пюрират отново. Подправят се с естрагон и още сол и пипер на вкус. По желание можете да налеете животинска или растителна сметана, която да направи соса по-маслен. След това можете да гарнирате с крутони и натрошено сирене.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта