Регистрация

Зелена супа с коприва, карфиол и гъби



Зелена супа с коприва, карфиол и гъби
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1552

Постна супа с карфиол, коприва, спанак и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.03.2018

Диетична супа от зеленчуци с гъби готвят Лора и Стоян, правейки постна храна с малко калории и много витамини. Зеленият цвят на ястието идва от добавката на коприва и спанак, за гъстотата допринася голямото количество карфиол, а ароматът на ким прави ястието неустоимо.

Първо карфиола се накъсва на розички, а зеления лук и чесъна се наситняват. Сгорещява се зехтин в тенджера и се запържват розичките до карамелизиране. Добавят се лука и чесъна, овкусява се със сол, пипер и семенца ким и се залива със зеленчуков бульон. Готви се докато карфиолът омекне.

Сушените гъби се заливат с вряла вода и се оставят да покиснат докато набъбнат. От супата се отделят розички карфиол за декорация. Листата коприва и спанак се измиват и се вкарват в супата. Набъбналите манатарки се нарязват и заедно с водата от кисненето влизат в ястието. Долива се растителна сметана (кокосова, соева или друг тип) или пък животинска, ако не държите на строгия пост. Щом копривата омекне, чорбата се пюрира и при нужда се разрежда с още бульон или сметана. Опитайте и на соленост.

Сервира се с украса от заделените розички карфиол и по желание с крутони и капки сметана.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта