Здравословно пуешко месо с гъби
     Лесно   |   Порции 2-3
  |   Видяна: 5983
    
Пуешко с лук, гъби и спанак.
Необходими продукти:
- около 1/2 кг мляно пуешко месо
 - няколко щипки кориандър
 - червен леко лют пипер
 - лук
 - зелени чушки /цели или нарязани/
 - около дузина нарязани гъби
 - соев сос
 - 1/2 чаша вода
 - оризова ракия (1/2 от количеството соев сос)
 - пипер (по желание и сол)
 - щипка кимион (по желание)
 - нарязан на ситно зелен лук
 - яйце (по желание)
 - чесън
 - спанак
 
Начин на приготвяне:
1. Загрейте тигана. Използвайте мазнина, само ако тиганът ви не е тефлонов. Сложете месото и го запечете.
2. Добавете соев сос, оризова ракия, вода и кимион.
3. Прибавете всички нарязани на ситно зеленчуци. По желание добавете и лук.
4. Бъркайте на слаб огън докато зеленчуците и месото станат готови.
5. По желание отгоре поръсете със зелен лук.
Най-важните съставки
гъби, зелен лук, зелени чушки, кимион, кориандър, лук, лют пипер, оризова ракия, пуешко, соев сос, сол и пипер, спанак, чесън, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ