Регистрация

Захаросан бекон

Захаросан бекон
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3560

Бекон с кафява захар и червен пипер с удоволствие ще акомпанира на чаша червено вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г тънко нарязан бекон
  • ½ ч.ч. кафява захар
  • ½ ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 190 С.

2. Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене.

3. Наредете бекона върху хартията за печене и го запечете за 10 минути, така че да се сготви частично, но да не е съвсем хрупкав.

4. Извадете бекона от фурната и го наръсете от едната страна разбърканите захар и червен пипер. Върнете във фурната за още около 5 минути.

5. Захарта трябва да се е карамелизирала и беконът вече трябва да е хрупкав. Когато беконът поизстине, така че да можете да го пипате, извадете го внимателно върху решетка да се охлади.

6. Сервирайте захаросания бекон топъл или на стайна температура.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта