Регистрация

Захаросани лешници

Захаросани лешници
Лесно   |   Порции 450 г   |   Видяна: 1721

Карамелизирани лешници.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г лешници
  • 200 г бяла захар
  • 80 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вода. Бланширайте в нея лешниците, след това отцедете, прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене и изсушете на 150 градуса за 15-тина минути. После с телче на гъба за миене на чинии или дург избран от вас уред отстранете люспите.

2. Обелените лешници запечете на 180 градуса за 12 минути. Охладете.

3. Изсипете захарта в касерола, залейте с водата и кипнете до получаването на карамел с меден цвят.

4. Пускайте по няколко лешника в карамела и вадете с вилица в чиния, без да се допират ядките.

5. Изчакайте карамелът да се втвърди.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта