Регистрация

Запържено кимчи с ориз

Запържено кимчи с ориз
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2552

Корейско ястие с месо, зеле, ориз и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 чаши предварително сварен ориз (съветът ми е да приготвите ориза от предната вечер, с по-малко вода, така че да е по-сух от обичайното)
  • 1 чаша нарязано кимчи (китайско зеле с пикантен вкус, можете да го замените с обикновеното китайско зеле, което се продава в широката хранителна верига, но ефектът няма да е същия)
  • 2.5 с.л. чили паста или сос чили
  • 2-3 кренвирша (или 1 чаша месо, каквото ви е останало от друго готвене)
  • 1.5 чаши шунка
  • ½ глава бял лук, нарязан
  • 4-5 глави лук шалот, нарязани
  • 6-7 скилидки чесън, нарязан
  • 2 ч.л. чили олио (може и обикновено, ако не разполагате с подлютено)
  • 1 чаша замразен грах
  • 2 глави зелен лук, нарязан
  • 5-6 чйца - по 1 яйце за всяка порция
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Най-хубавото на тази рецепта е, че се приготвя изключително лесно! Нужно ви е само кимчи, ориз, зехтин и малко сол – и не може да сбъркате! Другото прекрасно нещо за това ястие е, че можете да добавите почти всичко, което искате, и пак ще получите страхотен вкус. Това е един чудесен начин да оползотворите излишните разнообразни зеленчуци и меса в хладилника си.

Обичам ястията, които приготвям, да са особено пикантно, защото мисля, че пикантността в една храна й придава определен чар, така че без да се колебая добавих малко чили олио (но, разбира се, това е по желание). Гаджето му обожава грах, така че сложих малко и от това. Намерих малко кренвирши и шунка, сложих и от тях и готово! Бях забъркала един много пикантен пържен кимчи ориз.

Указания за приготвянето:

1. Загрейте олиото в голяма тенджера и сложете вътре шунката и другото месо. Изпържете добре, около 5-7 минути, на средна към висока температура.

2. Прибавете чесъна, лука и лука шалот. Пържете, докато покафенеят.

3. Добавете замразения грах.

4. Добавете ориза и чили пастата. Разбъркайте много добре.

5. Сложете в тенджерата кимчито и чили олиото. Разбъркайте добре. Ако оризът изглежда прекалено сух, можете да сложите малко екстра сок кимчи от буркана, в който се е съхранявал. Не прекалявайте все пак.

6. Добавете сол и пипер на вкус.

7. Изпържете едно яйце в отделен тиган за пържене и го поставете върху ориза (или можете да го смесите директно в ориза).

8. Украсете със зелен лук и сервирайте.

От тази рецепта остава доста неизядено, което е чудесно, защото можете да си занесете на работа от ястието на следващия ден и да имате чудесен обяд, а може и на по-следващия ден. На мен никога не ми омръзва, особено сега, когато добавих малко лютичко. Вкусно!

 

Източник: opensourcefood 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
3
4 мн. добре
7
3 става
2
2 едвам
3
1 трагедия
8
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта