Регистрация

Запечено хлебче с изостанало месо от предишно готвене

Запечено хлебче с изостанало месо от предишно готвене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 972

Сандвичи в питка с месо, зеленчуци и хрупкави трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Този тип сандвич е идеален да сготвите втора вечеря от изостанало месо от предишно хапване. Дали празничното агнешко, голяма порция телешки стекове, пилешки гърди от печено пиле или пък свинско - можете да използвате всичко, стига само да съчетаете добре подправките.

Необходими продукти:

  • 4 питки
  • 2 чушки
  • 2-4 люти чушлета по желание
  • 500 г сготвено предварително месо (печено)
  • майонеза или кетчуп (доматен сос)
  • 1 малък буркан мариновани гъби
  • 80 г масло
  • 2 с.л. олио
  • 100 г кашкавал по желание
  • чубрица, мащерка, розмарин, кимион, босилек - едно от тях по избор
  • 1 домат

Начин на приготвяне:

1. Отрежете капачетата на питките и издълбайте сърцевината. Накъсайте на едри трохи капачетата и сърцевината. Сгорещете в тиган 1 с.л. олио и 20 г масло и запържете половината трохи в мазнината докато се превърнат в кафеникави мини крутончета. След това повторете упражението с още 1 с.л. олио, 20 г масло и останалите трохи. Овкусете ги по време на готвенето с подправка по избор.

2. Намажете питките с останалото масло отвътре и външно. След това разпределете трохите в тях.

3. Месото накъсайте на парчета или влакна. Смесете с майонеза или доматен сос и сложете подправка по избор. Можете да добавите и намачкан чесън. Разбъркайте.

4. Чушките и гъбите нарежете на лентички и добавете към мръвките. Разбъркайте и напълнете питките с месото.

5. Поставете всяка питка в тава - четирите заедно в една тава. Отгоре сложете за капаче по шайба от домата и по половинка или цяла люта чушчица. Подредете резени кашкавал по бордовете на питката и по желание сложете рендосан кашкавал за финал върху капачетата.

6. Пeчете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути като кората на питката ще покаже кога ястието е готово. При поднсяне сервирайте с още доматен или майонезен сос - изберете същия, който сте използвали в ястието.

 

Снимка: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта