Запечатан стек от риба тон
Средно | Порции 1
| Видяна: 4417
Печена риба по японски.
Необходими продукти:
- стек от риба тон подходящ за суши
- 1/4 чаша кафява захар
- 1/8 чаена лъжичка пипер кайен
- 1/8 чаена лъжичка смляна куркума
- 1/8 чаена лъжичка смляно семе от кориандър
- 1/4 чаена лъжичка едра сол
- джинджифил от консерва (за предпочитане е консервираният, но може и пресен)
- уасаби
- сладък соев сос
Начин на приготвяне:
1. Смесете захарта с подправките и ги втрийте в стека риба.
2. Съвсем леко намазнете тиган за сотиране с олио и го загрейте до пушек на силен огън.
3. Бързо обработете двете страни на стека на огъня, като оставите центъра суров.
4. Нарежете на тънки резенчета и поднесете с джинджифила, уасаби и соев сос.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ