Регистрация

Запечатан стек от риба тон

Запечатан стек от риба тон
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4257

Печена риба по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • стек от риба тон подходящ за суши
  • 1/4 чаша кафява захар
  • 1/8 чаена лъжичка пипер кайен
  • 1/8 чаена лъжичка смляна куркума
  • 1/8 чаена лъжичка смляно семе от кориандър
  • 1/4 чаена лъжичка едра сол
  • джинджифил от консерва (за предпочитане е консервираният, но може и пресен)
  • уасаби
  • сладък соев сос

Начин на приготвяне:

1. Смесете захарта с подправките и ги втрийте в стека риба.

2. Съвсем леко намазнете тиган за сотиране с олио и го загрейте до пушек на силен огън.

3. Бързо обработете двете страни на стека на огъня, като оставите центъра суров.

4. Нарежете на тънки резенчета и поднесете с джинджифила, уасаби и соев сос. 

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта