Регистрация

Запечатана сьомга с уасаби майонеза и зеленчуци

Запечатана сьомга с уасаби майонеза и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1464

Сьомга с уасаби по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г филе от сьомга
  • соев сос
  • зелен лук
  • зеленчуци -  зеле, броколи, кълнове и др.
  • сос терияки
  • 20 г паста уасаби
  • 100 г майонеза
  • 2 шепи удон инстантно фиде (продава се в магазини за японски и китайски храни)

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте рибното филе в малко светъл соев сос и малко пържен зелен лук.

2. В купа, смесете хубава майонеза и уасабито. Оставете да престои в хладилника, докато рибата се маринова. Докато чакате, подгответе зеленчуците. Използвайте зелени като китайско зеле, кълнове и китайски броколи. Те се запържват лесно и се смаляват доста, затова сложете повечко.

3. Сипете в тиган уок сусамово олио и го загрейте, докато започне да пуши.

4. Сложете рибата с кожата надолу.

5. Изпържете я, докато се оцвети почти изцяло от двете страни на филето.

6. Пържете и от двете страни по 2-3 минути.

7. Оставете настрани да почине.

8. Добавете още сусамово олио и пак го загрейте до пушене. Сложете зеленчуците и сипете от соевата марината или марината терияки. Залейте с вряла вода инстантно фиде удон и отцедете. Сложете го в тигана.
Разбъркайте всичко.

9. Подредете в чиния като завършите с уасабито.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта