Регистрация

Заешко с млечен сос

Заешко с млечен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1535

Заешко месо на пара със заливка от мляко и брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-8 парчета заешко месо
  • 1 ч.ч. мляко
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. олио
  • 1 ч.ч. вода
  • сол, черен пипер и розмарин на вкус

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте заешкото с подправки, сгорещете мазнината и запечатайте месото от всяка страна за по няколко минути на силен огън.

2. Водата изсипете на дъното на тенджера и похлупете с приставката за готвене на пара. Можете просто да надигнете месото над водата с посуда или да го сложите в сотейник, ако имате такъв. Важното е да се готви на пара на умерен огън около 45 минути до час в зависимост от дебелината му.

3. През това време загрейте млякото без да го кипвате и разтворете в него брашното. Ако се образуват бучки, прецедете, за да бъде гладък соса. След това добавете подправки на вкус.

4. Задушеното месо поднесете залято с топлия млечен сос.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта