Регистрация

Заек с кестени и гъби



Заек с кестени и гъби
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1889

Яхния от заешко със сос, гъби и кестени.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.11.2017

Яхния със заешко, заешка яхния или заешко фрикасе готвят Лора и Стоян, като поднасят крехкото добре сготвено месо с бял сос с горски гъби и печени кестени. Получава се вкусно заешко със сметана и бяло вино с много екстри, сред които къкри дълго време.

Първо си правим загатовки. Цепваме кестени и ги пускаме да се запекат на фурна за 20-тина минути. През това време си наситняваме праз лук и чесън. Нарязваме заека на парчета и го овкусяваме със сол и пипер. В лист праз лук увиваме дафинов лист, мащерка, салвия (градински чай) и магданоз. Изпечените кестени обелваме, а гъбите - режем на едро. След това преминаваме към същинското готвене.

В сгорещено олио с масло запържваме заешкото от всички страни. Вадим и в същия съд добавяме празия лук и чесъна, готвим до позлатяване и прибавяме и гъбите. После си връщаме мръвките, придружени от кестените, заливаме с бяло вино и пилешки бульон, пускаме увитите подправки в праз лук и оставяме да къкри за 50 минути. Така месцето става изключително крехко.

Застройваме яхнията с разбити жълтъци в сметана с малко лимонов сок и поднасяме с наситнен магданоз, който контрастира апетитно на белия цвят на ястието.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта