Регистрация

Задушено червено зеле

Задушено червено зеле
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6304

Манджа със зеле, ябълки и свинска мас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1300 г червено зеле
  • 3 кисели зелени ябълки
  • 1 голяма глава лук
  • 1/4 ч.ч. свинска мас
  • 3 зърна карамфил
  • 1 дафинов лист
  • сол на вкус
  • 4 с.л. захар
  • 5 с.л. бял оцет
  • 1 ч.ч. бяло вино

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете ябълките.

2. Сложете свинската мас в голяма тенджерка.

3. Прибавете лука и задушете на умерен огън до покафеняване.

4. Прибавете накъсаното зеле, ябълките, оцета, бялото вино, захарта, солта, карамфила и дафиновия лист в същата последователност.

5. Оставете да заври.

6. Покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън за 2 - 3 часа.

7. Ако има много течност, прибавете малко царевично нишесте, за да се сгъсти.

8. Поднсете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта