Задушено червено зеле
Средно | Порции 4
| Видяна: 6304
Манджа със зеле, ябълки и свинска мас.
Необходими продукти:
- 1300 г червено зеле
- 3 кисели зелени ябълки
- 1 голяма глава лук
- 1/4 ч.ч. свинска мас
- 3 зърна карамфил
- 1 дафинов лист
- сол на вкус
- 4 с.л. захар
- 5 с.л. бял оцет
- 1 ч.ч. бяло вино
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете ябълките.
2. Сложете свинската мас в голяма тенджерка.
3. Прибавете лука и задушете на умерен огън до покафеняване.
4. Прибавете накъсаното зеле, ябълките, оцета, бялото вино, захарта, солта, карамфила и дафиновия лист в същата последователност.
5. Оставете да заври.
6. Покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън за 2 - 3 часа.
7. Ако има много течност, прибавете малко царевично нишесте, за да се сгъсти.
8. Поднсете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ